< 1h
4 osób

Krewetki w sosie miodowym z czosnkiem TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

  • Sos miodowy z czosnkiem 4 łyżki
  • 25 krewetek tygrysich
  • 1 papryczka chili
  • 1 garść poszatkowanej kolendry
  • 1 garść poszatkowanego szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy limonki
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 1 garść kiełków
  • sól
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Oczyszczone, rozmrożone (jeśli korzystamy z mrożonych) krewetki zalewamy sosem miodowym i odstawiamy na 30 minut.

  • Krok 2.

    Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekany czosnek, imbir i drobno pokrojoną papryczkę chili.

  • Krok 3.

    Następnie dorzucamy krewetki, wyciskamy sok z limonki, doprawiamy solą i dodajemy szczypiorek.

  • Krok 4.

    Mieszamy i podsmażamy przez około 6 minut.

  • Krok 5.

    Krewetki podajemy posypane kolendrą i kiełkami.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek, www.

  • Krok 8.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 9.

    149651965104881.

  • Krok 10.

    -2207520000.

  • Krok 11.

    1425993320.

  • Krok 12.

    /786575098079228/

  • Krok 13.

    &nbsp;.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności