Składniki
- Sos miodowy z czosnkiem 4 łyżki
- 25 krewetek tygrysich
- 1 papryczka chili
- 1 garść poszatkowanej kolendry
- 1 garść poszatkowanego szczypiorku
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy limonki
- 2 cm korzenia imbiru
- 1 garść kiełków
- sól
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Oczyszczone, rozmrożone (jeśli korzystamy z mrożonych) krewetki zalewamy sosem miodowym i odstawiamy na 30 minut.
-
Krok 2.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekany czosnek, imbir i drobno pokrojoną papryczkę chili.
-
Krok 3.
Następnie dorzucamy krewetki, wyciskamy sok z limonki, doprawiamy solą i dodajemy szczypiorek.
-
Krok 4.
Mieszamy i podsmażamy przez około 6 minut.
-
Krok 5.
Krewetki podajemy posypane kolendrą i kiełkami.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek, www.
-
Krok 8.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 9.
149651965104881.
-
Krok 10.
-2207520000.
-
Krok 11.
1425993320.
-
Krok 12.
/786575098079228/
-
Krok 13.
.