Składniki
- Sos sojowo-grzybowy 2 łyżki
- Papier ryżowy 2-3 arkusze
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 500 ml bulionu warzywnego
- 200 g kremowego serka topionego śmietankowego
- 1 łyżka masła
- olej do smażenia „chipsów”
- grubo mielony czarny pieprz
- rozmaryn
- natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle.
-
Krok 2.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i chwilę podsmażyć.
-
Krok 3.
Zalać bulionem, doprawić i gotować, aż pieczarki zmiękną.
-
Krok 4.
W zupie rozpuścić serek topiony, a połowę zupy odlać i zmiksować.
-
Krok 5.
Połączyć ponownie część zmiksowaną z płynną.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Arkusze papieru ryżowego namoczyć i pokroić na małe kwadraty.
-
Krok 8.
Smażyć parę sekund na mocno rozgrzanym oleju, aż się zezłocą.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Podawać zupę posypaną rozmarynem, natką pietruszki i „chipsami” z papieru ryżowego.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao https://www.
-
Krok 14.
facebook.com/photo.
-
Krok 15.
php?fbid=532324263504314&set=a.
-
Krok 16.
532324230170984.
-
Krok 17.
1073741854.
-
Krok 18.
149651965104881&type=3&theater.