30 min
2 osób

Krem pomidorowy z rożkami warzywnymi z papieru ryżowego TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 40 ml
  • Makaron ryżowy nitki 50 g
  • Papier ryżowy 1 opakowanie
  • Krem:
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 100 ml śmietany 30%
  • 8 łyżek sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 2 ząbki czosnku
  • Rożki:
  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 cebula czerwona
  • 50 g makaronu ryżowego nitki  TaoTao
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 pęczek koperku
  • 1 opakowanie papieru ryżowego TaoTao 

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Przecier pomidorowy wlać do garnka, dodać sos sojowy i posiekany czosnek.

  • Krok 2.

    Gotować na małym ogniu ok. 20 minut.

  • Krok 3.

    Dodać śmietanę, zmiksować na jednolitą masę.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

    Cukinię, obraną marchewkę i cebulę pokroić w cienkie słupki.

  • Krok 6.

    Makaron ryżowy namoczyć w gorącej wodzie na ok. 10 minut, odcedzić.

  • Krok 7.

    Osączoną fasolę zmiksować na gładką pastę, wymieszać z pokrojonymi warzywami, makaronem i posiekanym koperkiem.

  • Krok 8.

    Płatki papieru ryżowego namaczać pojedynczo w letniej wodzie.

  • Krok 9.

    Na miękki arkusz wyłożyć farsz fasolowy i uformować w rożki.

  • Krok 10.

    Podawać do gorącego kremu pomidorowego.

  • Krok 11.

  • Krok 12.

     

  • Krok 13.

    Przepis autorski Jurek Sobieniak

  • Krok 14.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności