Składniki
- Sos sojowy 40 ml
- Makaron ryżowy nitki 50 g
- Papier ryżowy 1 opakowanie
- Krem:
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 100 ml śmietany 30%
- 8 łyżek sosu sojowego jasnego TaoTao
- 2 ząbki czosnku
- Rożki:
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 1 cebula czerwona
- 50 g makaronu ryżowego nitki TaoTao
- 1 puszka białej fasoli
- 1 pęczek koperku
- 1 opakowanie papieru ryżowego TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Przecier pomidorowy wlać do garnka, dodać sos sojowy i posiekany czosnek.
-
Krok 2.
Gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
-
Krok 3.
Dodać śmietanę, zmiksować na jednolitą masę.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Cukinię, obraną marchewkę i cebulę pokroić w cienkie słupki.
-
Krok 6.
Makaron ryżowy namoczyć w gorącej wodzie na ok. 10 minut, odcedzić.
-
Krok 7.
Osączoną fasolę zmiksować na gładką pastę, wymieszać z pokrojonymi warzywami, makaronem i posiekanym koperkiem.
-
Krok 8.
Płatki papieru ryżowego namaczać pojedynczo w letniej wodzie.
-
Krok 9.
Na miękki arkusz wyłożyć farsz fasolowy i uformować w rożki.
-
Krok 10.
Podawać do gorącego kremu pomidorowego.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
Przepis autorski Jurek Sobieniak
-
Krok 14.
.