30 min
1 osób

Kim Chi z krewetkami koktajlowymi

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: koreańska

Smak: pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy świderki 200g
  • 250 g krewetek koktajlowych
  • 200 g Makaronu ryżowego świderki
  • 1 opakowanie Fixu Kim Chi
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • posiekana papryczka chili i odrobina rukoli do przybrania
  •  

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W dużym garnku gotujemy około 2 litrów wody, solimy.

  • Krok 2.

    Wrzucamy makaron i gotujemy około 7 minut.

  • Krok 3.

    W tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy na nim krewetki (uprzednio rozmrożone, jeśli korzystamy z mrożonych).

  • Krok 4.

    Fix Kim Chi TaoTao rozpuszczamy dokładnie w 300 ml wody i wlewamy na patelnię.

  • Krok 5.

    Gotujemy około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

  • Krok 6.

    Podajemy z odcedzonym makaronem ryżowym świderki TaoTao, kawałkami chili i listkami rukoli.

  • Krok 7.

  • Krok 8.

     

  • Krok 9.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao,www.

  • Krok 10.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 11.

    149651965104881.

  • Krok 12.

    -2207520000.

  • Krok 13.

    1417427904.

  • Krok 14.

    /729493013787437/.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności