15 min
4 osób

Jajka faszerowane TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: europejska

Smak: słony

Składniki

  • Sos sojowo-grzybowy 3 łyżki
  • 10 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki twarożku kremowego
  • 15-20 pieczarek
  • 1 łyżka kaparów
  • posiekany szczypiorek
  • gałązki tymianku
  • 3 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

  • Krok 2.

    Doprawiamy solą, pieprzem oraz sosem sojowo-grzybowym TaoTao i odkładamy do przestygnięcia.

  • Krok 3.

    Jajka gotujemy na twardo.

  • Krok 4.

    Obieramy i przekrawamy połówki.

  • Krok 5.

    Wydrążamy żółtka.

  • Krok 6.

    Rozgniatamy je widelcem dodając twarożek, majonez, pieczarki i posiekany szczypiorek.

  • Krok 7.

    Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

  • Krok 8.

    Powstałą masę szprycujemy do białek.

  • Krok 9.

    Posypujemy pokrojonymi drobno kaparami.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

     

  • Krok 12.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności