Składniki
- Sos sojowo-grzybowy 3 łyżki
- 10 jajek
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki twarożku kremowego
- 15-20 pieczarek
- 1 łyżka kaparów
- posiekany szczypiorek
- gałązki tymianku
- 3 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
- sól i pieprz
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 2.
Doprawiamy solą, pieprzem oraz sosem sojowo-grzybowym TaoTao i odkładamy do przestygnięcia.
-
Krok 3.
Jajka gotujemy na twardo.
-
Krok 4.
Obieramy i przekrawamy połówki.
-
Krok 5.
Wydrążamy żółtka.
-
Krok 6.
Rozgniatamy je widelcem dodając twarożek, majonez, pieczarki i posiekany szczypiorek.
-
Krok 7.
Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
-
Krok 8.
Powstałą masę szprycujemy do białek.
-
Krok 9.
Posypujemy pokrojonymi drobno kaparami.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek.