Składniki
- Marynata w stylu tajskim 6 łyżek
- 250 g makaronu soba
- 250 g twardego tofu
- 6 łyżek Marynaty w stylu tajskim TaoTao
- 6 pomidów
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Grillowane tofu w Marynacie w stylu tajskim TaoTao z makaronem soba i sosem pomidorowo-paprykowym
-
Krok 2.
Tofu pokroić na plastry, zalać marynatą oraz olejem i odstawić na 30 minut.
-
Krok 3.
Po tym czasie grillować po 3-4 minuty z każdej strony.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i poddusić na łyżce oleju wraz z drobno pokrojoną papryką i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
-
Krok 6.
Doprawić, dodać nieco wody, jeśli masa jest zbyt gęsta.
-
Krok 7.
Gdy warzywa zmiękną całość zblendować.
-
Krok 8.
Jeśli chcemy uzyskać jeszcze gładszą konsystencję, sos można dodatkowo przetrzeć przez sito.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Makaron gotować przez 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie.
-
Krok 11.
Odcedzić.
-
Krok 12.
Podawać razem z sosem pomidorowo-paprykowym i marynowanym tofu.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
-
Krok 15.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.
-
Krok 16.
facebook.com/photo.
-
Krok 17.
php?fbid=471755302894544&set=pb.
-
Krok 18.
149651965104881.
-
Krok 19.
-2207520000.
-
Krok 20.
1369745769.
-
Krok 21.
&type=3&theater .