Składniki
- Bazylia i chili mix warzywny 2 łyżki
- 2 okrągłe cukinie
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 150 g wędzonego boczku
- 2 ząbki czosnku
- 1 strąk chili
- 2 łyżki Bazylii & chili TaoTao
- pieprz
- sól
-
-
-
-
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni.
-
Krok 2.
Kiedy wytopi się z niego tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, drobno pokrojone chili i czosnek pokrojony w plasterki.
-
Krok 3.
Doprawiamy i podsmażamy na złoty kolor.
-
Krok 4.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na pół twardo.
-
Krok 5.
Odcedzamy i mieszamy z podsmażonymi składnikami.
-
Krok 6.
Ścinamy górną część cukinii, wydrążamy pestki.
-
Krok 7.
Do każdej cukinii wlewamy po łyżce Bazylii & chili TaoTao i wypełniamy farszem.
-
Krok 8.
Cukinie wkładamy do żaroodpornego naczynia wypełnionego w 1/3 wodą lub bulionem i pieczemy przez około 20 minut (w zależności od wielkości warzywa) w piekarniku rozgrzanym do 200 st.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 12.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 13.
149651965104881.
-
Krok 14.
-2207520000.
-
Krok 15.
1411976083.
-
Krok 16.
/682496201820452/.