< 1h
2 osób

Faszerowana cukinia z bazylią i chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: tajska

Smak: pikantny

Składniki

  • Bazylia i chili mix warzywny 2 łyżki
  • 2 okrągłe cukinie
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 150 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 strąk chili
  • 2 łyżki Bazylii &amp; chili TaoTao
  • pieprz
  • sól
  • &nbsp;
  • &nbsp;
  • &nbsp;
  • &nbsp;
  • &nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni.

  • Krok 2.

    Kiedy wytopi się z niego tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, drobno pokrojone chili i czosnek pokrojony w plasterki.

  • Krok 3.

    Doprawiamy i podsmażamy na złoty kolor.

  • Krok 4.

    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na pół twardo.

  • Krok 5.

    Odcedzamy i mieszamy z podsmażonymi składnikami.

  • Krok 6.

    Ścinamy górną część cukinii, wydrążamy pestki.

  • Krok 7.

    Do każdej cukinii wlewamy po łyżce Bazylii &amp; chili TaoTao i wypełniamy farszem.

  • Krok 8.

    Cukinie wkładamy do żaroodpornego naczynia wypełnionego w 1/3 wodą lub bulionem i pieczemy przez około 20 minut (w zależności od wielkości warzywa) w piekarniku rozgrzanym do 200 st.

  • Krok 9.

  • Krok 10.

    &nbsp;

  • Krok 11.

    &nbsp;Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.

  • Krok 12.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 13.

    149651965104881.

  • Krok 14.

    -2207520000.

  • Krok 15.

    1411976083.

  • Krok 16.

    /682496201820452/.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności