Składniki
- Mleczko kokosowe 1 opak.
- 1 puszka Mleczka kokosowego TaoTao
- 1 ½ szklanki żółtej soczewicy
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka garam masali
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 4 cm korzenia imbiru
- 1 łyżka oleju kokosowego
- Cebulę kroimy w kostkę
- imbir
- chili i czosnek drobno siekamy.
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej kokosowy.
-
Krok 2.
Dodajemy posiekane wcześniej warzywa oraz przyprawy.
-
Krok 3.
Dusimy chwilę, aż cebula zmięknie.
-
Krok 4.
Dodajemy soczewicę, pomidory i mleczko kokosowe.
-
Krok 5.
Mieszamy i gotujemy pod przykryciem.
-
Krok 6.
Gdyby potrawa była zbyt gęsta, dodajemy nieco wody.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
Gotujemy około 20 minut, aż soczewica zmięknie.
-
Krok 9.
Podajemy z kuskusem lub pieczywem.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
www.
-
Krok 13.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 14.
149651965104881.
-
Krok 15.
-2207520000.
-
Krok 16.
1446190910.
-
Krok 17.
/902595703143833/
-
Krok 18.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek.