30 min
4 osób

Burgery z kurczakiem i Słodko-pikantnym sosem chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Sos Teriyaki 3 łyżki
  • Słodko-pikantny sos chili 3 łyżki
  • 4 bułki do burgerów
  • 2 filety z kurczaka
  • 4 liście sałaty
  • parę plasterków ogórka
  • parę plasterków czerwonej cebuli
  • połowa żółtej papryki pokrojona w słupki
  • 1 papryczka chili drobno pokrojona
  • 2 łyżki musztardy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kurczaka kroimy w bardzo cienkie plastry i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem Sosu teriyaki.

  • Krok 2.

  • Krok 3.

    Bułki przekrawamy i podpiekamy na patelni grillowej lub w piekarniku z funkcją grilla, a następnie smarujemy odrobiną musztardy.

  • Krok 4.

    Na każdą dolną część bułki kładziemy po plastrze sałaty, po kilka kawałków kurczaka, cebuli, ogórka, papryki i chili.

  • Krok 5.

    Polewamy Słodko-pikantnym sosem TaoTao i przykrywamy wierzchnią częścią bułki.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.

  • Krok 8.

    facebook.com/photo.

  • Krok 9.

    php

  • Krok 10.

     .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności