Składniki
- Sos Teriyaki 3 łyżki
- Słodko-pikantny sos chili 3 łyżki
- 4 bułki do burgerów
- 2 filety z kurczaka
- 4 liście sałaty
- parę plasterków ogórka
- parę plasterków czerwonej cebuli
- połowa żółtej papryki pokrojona w słupki
- 1 papryczka chili drobno pokrojona
- 2 łyżki musztardy
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kurczaka kroimy w bardzo cienkie plastry i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem Sosu teriyaki.
-
Krok 2.
-
Krok 3.
Bułki przekrawamy i podpiekamy na patelni grillowej lub w piekarniku z funkcją grilla, a następnie smarujemy odrobiną musztardy.
-
Krok 4.
Na każdą dolną część bułki kładziemy po plastrze sałaty, po kilka kawałków kurczaka, cebuli, ogórka, papryki i chili.
-
Krok 5.
Polewamy Słodko-pikantnym sosem TaoTao i przykrywamy wierzchnią częścią bułki.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 8.
facebook.com/photo.
-
Krok 9.
php
-
Krok 10.
.