30 min
4 osób

Szybkie babeczki karnawałowe ze słodkim sosem chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: połud. azjatycka

Smak: słodki

Składniki

  • Słodki sos chili 1 butelka
  • 1 opakowanie wytrawnych kruchych babeczek
  • 3 awokado
  • 350 g krewetek koktajlowych
  • 1 limonka
  • 1-2 papryki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Awokado przekrawamy na połówki, wyjmujemy miąższ i dokładnie rozgniatamy widelcem.

  • Krok 2.

    Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, sok i skórkę z limonki oraz przyprawiamy solą i pieprzem.

  • Krok 3.

    Krewetki krótko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku.

  • Krok 4.

    Dno babeczek smarujemy Słodkim sosem chili TaoTao, wypełniamy masą z awokado.

  • Krok 5.

    Dekorujemy krewetkami, pokrojonymi drobno paprykami chili i natką pietruszki.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

     

  • Krok 8.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.

  • Krok 9.

    facebook.com/photo.

  • Krok 10.

    php.

  • Krok 11.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności