15 min
1 osób

Sałatka z prażynkami krewetkowymi

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

  • 15 Prażynek krewetkowych TaoTao
  • 100 g łososia
  • 20-30 omułków
  • 2 garści podprażonych ziaren słonecznika
  • sos winegret
  • 200 g mieszanych sałat
  • olej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe.

  • Krok 2.

    Doprawiamy.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

    Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

    Sałaty rozkładamy na talerzu, dodajemy łososia podzielonego na kawałki, omułki, połamane prażynki oraz ziarna słonecznika.

  • Krok 8.

  • Krok 9.

    Skrapiamy sosem winegret i doprawiamy do smaku.

  • Krok 10.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności