30 min
2 osób

Grillowane tofu w Marynacie w stylu tajskim TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: pikantny

Składniki

  • Marynata w stylu tajskim 6 łyżek
  • 250 g makaronu soba
  • 250 g twardego tofu
  • 6 łyżek Marynaty w stylu tajskim TaoTao
  • 6 pomidów
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  •  

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Grillowane tofu w Marynacie w stylu tajskim TaoTao z makaronem soba i sosem pomidorowo-paprykowym

  • Krok 2.

    Tofu pokroić na plastry, zalać marynatą oraz olejem i odstawić na 30 minut.

  • Krok 3.

    Po tym czasie grillować po 3-4 minuty z każdej strony.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

    Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i poddusić na łyżce oleju wraz z drobno pokrojoną papryką i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.

  • Krok 6.

    Doprawić, dodać nieco wody, jeśli masa jest zbyt gęsta.

  • Krok 7.

    Gdy warzywa zmiękną całość zblendować.

  • Krok 8.

    Jeśli chcemy uzyskać jeszcze gładszą konsystencję, sos można dodatkowo przetrzeć przez sito.

  • Krok 9.

  • Krok 10.

    Makaron gotować przez 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie.

  • Krok 11.

    Odcedzić.

  • Krok 12.

    Podawać razem z sosem pomidorowo-paprykowym i marynowanym tofu.

  • Krok 13.

  • Krok 14.

     

  • Krok 15.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.

  • Krok 16.

    facebook.com/photo.

  • Krok 17.

    php?fbid=471755302894544&set=pb.

  • Krok 18.

    149651965104881.

  • Krok 19.

    -2207520000.

  • Krok 20.

    1369745769.

  • Krok 21.

    &type=3&theater        .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności