2015-09-08

Sos sojowy TaoTao – nr 1 w Polsce

Sos sojowy to podstawowy składnik kuchni orientalnej i najbardziej rozpoznawalna azjatycka przyprawa. Powstaje w oparciu o oryginalną recepturę sprzed tysiąca lat dalekowschodniego autorstwa.

Sos sojowy TaoTao to najlepszy wybór – jest to oryginalny produkt, pochodzący z chińskiej prowincji Kanton.Konsumenci doceniają go zarówno za jakość, smak oraz cenę. Tradycyjna receptura zakłada, że sos sojowy powstaje w wyniku fermentacji ziaren soi, a konsumenci coraz chętniej zwracają uwagę na skład wybieranych produktów.

Klasyczny sos sojowy TaoTao ma w swojej recepturze tylko naturalne składniki: nasiona soi (34%), wodę, mąkę pszenną i sól. Sięgając po niego można mieć pewność, że jest to pełnowartościowy produkt pozbawiony sztucznych dodatków, GMO i konserwantów.

Sos sojowy TaoTao to od lat NUMER 1 wśród sosów orientalnych* na rynku polskim!

Największą zaletą sosu sojowego TaoTao jest mnogość jego zastosowań. Sosem sojowym można doprawiać nie tylko dania azjatyckie (chińskie, koreańskie, japońskie, tajskie, wietnamskie), ale także potrawy typowo europejskie, np. gulasze i zupy. Świetnie sprawdza się w marynatach. Pasuje oczywiście do mięs: gotowanej i smażonej wieprzowiny, pieczonego i gotowanego kurczaka, gotowanej wołowiny i dziczyzny. Ryby i owoce morza – poza oczywistą sprawą, czyli sushi, możecie podać sos sojowy do smażonych przegrzebków, homara, pieczonych ryb. Dobrze łączy się też z warzywami, zwłaszcza czerwoną papryką, bakłażanem, świeżym ogórkiem i bobem. Inne ciekawe połączenia: świeży imbir, lubczyk, słodka papryka w proszku, skórka mandarynki, orzechy laskowe, miód gryczany, a nawet wanilia i kakao (warto pomyśleć o lodach z odrobiną sosu!).

Po otwarciu, sos sojowy należy trzymać w lodówce. Najlepsze właściwości zachowuje w ciągu miesiąca po otwarciu.

Marka TaoTao zapewnia konsumentom cztery odmiany tego popularnego produktu:

  • Sos jasny stosowany do dań krótko smażonych i gotowanych,
  • Sos ciemny używany do wołowiny i wieprzowiny, gęstszy, bardziej wyrazisty
  • Sos sojowo-grzybowy jako przyprawa do dań mięsnych, rybnych oraz zup,
  • Sos o obniżonej zawartości soli alternatywa dla tradycyjnego sosu o zawartości soli nie przekraczającej 10%

Marka TaoTao to zdecydowany lider na rynku sosów orientalnych i makaronów orientalnych w Polsce od wielu lat*. W portfolio produktów tej marki, obok sosów sojowych znaleźć można m.in. znakomite sosy chili, makarony ryżowe, pszenne i chiński, marynaty, warzywa, owoce, grzyby, przekąski oraz dodatki kulinarne, które doskonale odzwierciedlają jej orientalny charakter. Produkty te, przy zachowaniu wysokiej jakości oraz optymalnej ceny, są najczęściej wybierane przez konsumentów i gwarantują wiele inspiracji oraz kulinarną satysfakcję.

* dane za Nielsen, Panel Handlu Detalicznego, kategoria sosów orientalnych i makaronów orientalnych, okres zagregowany II 14 – I 15

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności